dimarts, 16 de desembre de 2008

Cens hivernal de làrids estatal coordinat 2009


Larus michahellis. Illes Medes. Gener 2008 ©Ricard Gutiérrez

El 2009 el cens de làrids que fem habitualment serà coordinat a nivell espanyol. Aquesta coordinació la fa SEO/BirdLife, que després publicarà una monografia a l'efecte.

La realització del cens no diferirà essencialment dels censos de làrids que estem fent els darrers anys. En funció de la cobertura assolida els darrers dos anys s'ha determinat que hi ha un total de 61 potencials localitats on es podrien censar les gavines. A continuació s'hi inclou una taula (en format d'imatge) amb les localitats i coordinadors dels darrers anys. Si hi ha cap canvi o afegiment, contacteu-me al correu electrònic habitual.


L'equip de SEO/BirdLife, amb Juan Carlos del Moral com a coordinador, ha dissenyat un full d'instruccions per als col·laboradors que podeu descarregar-vos d'aquest enllaç (en pdf) i també una fitxa per emplenar amb els resultats del cens que us podeu descarregar d'aquest enllaç (en pdf) o d'aquest (en word).

Les dates de cens que SEO/BirdLife recomana són les del 24-25/01/2009. Per aquelles localitats que sigui possible podeu mirar d'adequar-vos a aquestes dates. No obstant això, i com que els censos de cada any a Catalunya s'han fet de manera que s'eviten duplicitats, moviments entre localitats i en definitiva, ja estan ben dissenyats, creiem des de l'organització catalana que qualsevol data entre el 10.1 i finals de mes fora adequada i que les qüestions d'organització personal i coordinació a les zones per fer el cens viable són prioritàries.

Una altra particularitat és que l'organització de SEO/BirdLife pagarà les despeses de benzina que es puguin originar. Seguiu les següents instruccions quan s'escaigui:

Se cubrirán los gastos de desplazamientos de los colaboradores. La persona que quiera cobrar los gastos de gasolina realizados durante el censo, debe entregar junto con los datos del censo las facturas de gasolina correspondientes. Estas facturas deben rellenarse con estos datos: SEO/BirdLife, Melquiades Biencinto, 34. 28053 Madrid. G-28795961 (es muy importante dejar libre la casilla de matrícula...)

Cap comentari:

Publica un comentari