dimarts, 16 de desembre del 2008

Cens hivernal de corbmarins 2009 serà d'abast Europeu


Xulio Valeiras, coordinador del GIAM, informa que el gener de 2009 es farà un altre cens coordinat de corbmarins a tot Europa després de l'èxit del de 2003 i de la problemàtica que sabeu existeix amb aquesta espècie en alguns llocs.

La iniciativa parteix del grup d'experts internacionals sobre l'espècie, INTERCAFE , amb els que vàrem coincidir en un simposi fa uns anys a Estrasburg, base de l'article després publicat a Quercus sobre la problemàtica de l'espècie i la inutilitat de matar-hi animals com s'havia fet en alguns indrets.

Els resultats dels censos que habitualment fem seran per tant incorporats a una base de dades internacional. La metodologia del cens de corbmarins està aquí en anglès si bé no difereix gairbé en res del que ja estem fent aquests anys aquí a Catalunya.

Convé però que els coordinadors de les zones amb corbmarins ens envïin les coordenades x,y en UTM dels dormidors. Com es poden obtenir aquestes coordenades?. Si teniu el programa Google Earth, feu un 'placemark' (*.kmz) i envieu-nos-lo per correu electrònic. És el més senzill. Altrament, anoteu bé amb un GPS o amb les coordenades que surtin del lloc a un mapa (per exemple l'hipermapa de la Generalitat) i també ens ho feu arribar.

La fitxa específica pel tema del cens europeu està en anglès aquí. Demana el tipus de dormidor (arbre, roca...) i l'indret (costaner, aiguamoll, etc...)

Aquests resultats són molt importants per evitar que es faci una gestió inadequada sobre l'espècie, com sembla que està passant en alguns indrets.

Ricard Gutiérrez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada